Uw gezondheid, onze zorg!

Bel voor een afspraak:
043-3614553 of
Mail ons

Medical Taping

Heeft u een spierspanning, een verstoorde spierspanning, kneuzing, blessure of ander ongemak? Dan kunnen wij u met Medical Taping helpen om twee tot drie keer sneller te revalideren.

Wat is Medical Taping precies?
Het Medical Taping Concept is een methode uit Japan waarbij spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren. Een goede balans is namelijk belangrijk, want spieren verzorgen namelijk mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

 

 

"Medical Taping wordt indien nodig toegepast in een normale behandeling en kost u niets extra, u hoeft ook de tape zelf niet te betalen. " 




taping.jpg


Medical Taping maakt gebruik van elastische tape. 
De rekbaarheid van de tape is vergelijkbaar met die van de huid, is waterresistent en kan makkelijk 5-6 dagen blijven zitten. U merkt vaak niet eens dat het er op zit. Er kan ook gewoon mee gedouched of gezwommen worden. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloed de receptoren van de huid. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. De taping stelt het lichaam in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En tijdens het werk of het sporten werkt de tape voortdurend aan het herstel. Elke dag een 24 uurs behandeling dus.